MINUT A MINUT

[VÍDEO DISCURS ÍNTEGRE] Puigdemont: “Si sóc candidat a la investidura, deixaré l’exili definitivament aquell dia”

VilaWeb
Redacció
21.03.2024 - 20:26
Actualització: 21.03.2024 - 23:41

El president Carles Puigdemont, exiliat d’ençà de l’any 2017, ha anunciat avui en una conferència a l’Ajuntament d’Elna que es presentarà a les eleccions a Catalunya del 12 de maig i ha demanat una candidatura la més àmplia possible i ha proposat una llista unitària.

Podeu recuperar ací el vídeo la conferència:

20.17h

Acaba la conferència de Carles Puigdemont

20.13h

Carles Puigdemont: "Si soc candidat a la investidura, deixaré l'exili definitivament aquell dia per a assistir al ple de parlament". Puigdemont ha dit que independentment del que facin els jutges.

20.13h

Carles Puigdemont: "Avui començo el compte enrere de la retornada"

20.12h

Carles Puigdemont: "L'independentisme ha de recuperar la conversa col·lectiva. Aquella que vam tenir quan vam ser capaços de derrotar l'estat en el referèndum de l'1-O"

20.11h

Carles Puigdemont: "Tenim un context més favorable al del 2017. Treballarem amb el conjunt de l'independentisme per culminar la feina que vam deixar pendent aquell any"

20.07h

Carles Puigdemont: "Si veiem que hi ha dilació en la negociació, nosaltres no renunciarem a cap manera a assolir la plena independència si aquesta és la voluntat dels catalans"

20.06h

Carles Puigdemont: "El referèndum d'autodeterminació és tan possible com ho és la llei d'amnistia. I ho saben. No hi ha cap impediment constitucional"

19.59h

Carles Puigdemont: "Nosaltres no ens hem casat amb el PSOE ni tenim un idil·li amb les esquerres espanyoles"

19.57h

Carles Puigdemont: "En aquest marc de negociació. Hem de corregir els dèficits de l'autogovern i dels incompliments, mentre Madrid gaudeix d'un dopatge sistemàtic de l'estat. I són fets, no una opinió"

19.56h

Carles Puigdemont: "Sense mediació internacional no m'hauria reunit amb el PSOE, ni amb el PP. Volem una negociació seriosa, però en igualtat de condicions"

19.54h

Carles Puigdemont: "No és el mateix reunir-se a la Moncloa que fer-ho a Suïssa amb mediació internacional. Que és tenir àrbitres neutrals i internacionals. No volem dialogar, volem negociar"

19.50h

Carles Puigdemont: "Avui fa mesos que tots els estats de la Unió Europea tenen una carpeta catalana. Perquè el català sigui oficial a Europa. I això serà irreversible"

19.48h

Carles Puigdemont: "La llei d'amnistia comportarà la reversió d'un error gravíssim i que un estat de dret que no es pot permetre. Delegar a la policia i justícia el que és de la política. Es van refugiar sobre les faldilles de les togues"

19.46h

Carles Puigdemont: "L'acord de Brussel·les fixa el marc d'aquesta nova etapa per a resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. Volem resolucions"

19.45h

Carles Puigdemont: "Les oportunitats han arribat i obre una nova fase política"

19.43h

Carles Puigdemont: "Cap dia he deixat de treballar per trobar la manera de fer-ho millor. Treure més profit de les fortaleses. Aquest és el sentit de mantenir la posició"

19.42h

Carles Puigdemont: "No ens han derrotat. Tenim moltes més coses de sentir-nos orgullosos. Soc per acabar la feina"

19.39h

Carles Puigdemont: "Soc conscient del desànim i mobilització. La frustració per haver deixat la feina a mitges i no haver corregit la desunió"

19.38h

Carles Puigdemont: "Sense lideratge no anem gaire lluny. Si no hi ha lideratge, la gent no ens seguirà. I això ens hem de proposar. Liderar vol dir decidir. I plantar-se quan sigui necessari"

19.37h

Carles Puigdemont: "Com més simple i fàcil sembli la recepta, més desconfiança hem de tenir. No hi ha receptes màgiques"

19.36h

Carles Puigdemont: "La candidatura ha d'anar més enllà de Junts. Hem d'incorporar nous referents i valors"

19.35h

Carles Puigdemont: "L'opció d'una llista unitària té resistències. I no tenim el temps necessari per a superar-les"

19.33h

Carles Puigdemont: "Ni ERC ni Junts anant per separat hem pogut ser el primer grup parlamentari. Així que demano unitat"

19.32h

Carles Puigdemont: "He decidit de renunciar a formar part de la llista a les eleccions al Parlament Europeu. És el moment de ser-hi"

19.30h

Carles Puigdemont: "He decidit presentar-me a les eleccions al Parlament de Catalunya"

19.28h

Carles Puigdemont: "Després de sis anys i mig defensant la presidència a l'exili, no puc defugir d'aquesta oportunitat"

19.26h

Carles Puigdemont: "Hem situat el problema polític entre Catalunya i Espanya al cor de les institucions europees"

19.24h

Carles Puigdemont: "Les pròximes eleccions al parlament haurem de triar entre els volen acabar la feina d'enfonsar la nació, i ser una autonomia més, o triar els que volem acabar la feina per a ser reconeguda com a nació independent del món"

19.21h

Carles Puigdemont: "Tot aquest combat no ens ha sortit gratuït, però els costos personals que ens han volgut fer pagar les hem pogut assumir perquè sempre hem tingut present la raó que ens va portar a l'exili i el suport de milers de catalans".

19.20h

Carles Puigdemont: "Davant d'una repressió que s'anunciava ferotge, calia protegir les institucions del nostre país i la decisió sobirana del parlament de proclamació la independència"

19.18h

Carles Puigdemont: "Ens trobem davant un calendari electoral imprevist. I hem de prendre decisions transcendents"

19.16h

Carles Puigdemont: "En dos mesos els catalans haurem d'anar dues vegades a les urnes, el 12 de maig al parlament i el 9 de juny per triar els membres del Parlament Europeu. I són de gran transcendència"

19.15h

Carles Puigdemont: "Som a casa, a Elna i a Catalunya Nord, no és una manera forçada de dir-ho"

19.13h

"Crits de president, president"

Comença la intervenció de Carles Puigdemont amb crits de president i independència.

19.02h

Parla Nicolas Garcia

Intervé, en primer lloc, el batlle d'Elna, Nicolas Garcia, que ha donat la benvinguda al president Puigdemont: "Elna és una de les poques ciutats de Catalunya que pot dir que ha donat quatre presidents de la Generalitat"

18.54h

Puigdemont arriba l'acte

El president Puigdemont arriba a l'Ajuntament d'Elna per a fer la conferència

18.28h

Pantalla gegant

S'ha habilitat una pantalla gegant a l'exterior per a poder seguir també la conferència arran de la gran afluència de persones que hi ha a Elna.

18.24h

Expectació a l'exterior

A la conferència hi ha un miler d’inscrits, així com una setantena de periodistes acreditats, quaranta mitjans de comunicació, dels quals sis d’internacionals. L’expectació ha comportat que una hora abans de l’acte hi hagi llargues cues a l’exterior i s’hagi habilitat un espai, amb una pantalla gegant, per a poder seguir la intervenció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any