En Comú Podem ha perdut en aquestes eleccions 81.354 vots respecte als que va obtenir al desembre. Però aquesta pèrdua es reparteix d’una manera desigual.

Per circumscripcions, la de Barcelona és clarament on perd més vots (77.758). I, d’aquests, 21.845 li fugen a la ciutat de Barcelona. A les altres tres circumscripcions, en perd una quantitat negligible. A Girona 1.017, a Tarragona 2.015 i a Lleida només 564.

Aquesta davallada es correspon amb una participació més baixa. Però, analitzades les dades en tants per cent, apareix una dada significativa: Barcelona representa el 23% del vot total a En Comú Podem, però en canvi a Barcelona hi perd el 26% dels vots que perd a Catalunya.

Per districtes, perd vots en tots i, curiosament, és a Sarrià-Sant Gervasi on en perd menys respecte del desembre, mentre que a Gràcia i l’Eixample és on en perd més.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb