Tres periodistes amb una carrera llarga són els candidats a dirigir els nous mitjans públics valencians. Tots tres tenen en comú que en un moment o altre de la seva carrera han treballat a l’antiga Radiotelevisió Valenciana.

Empar Marco va treballar de lingüista al començament de RTVV, però també va fer funcions de periodista a Ràdio 9. A banda, ha estat corresponsal de Catalunya Ràdio, el diari Avui i La Vanguardia i actualment és la delegada de TV3 al País Valencià.

Salvador Enguix també va treballar a Ràdio 9 a l’inici i avui és el delegat de La Vanguardia al País Valencià i professor a la Universitat de València.

Josep Ramon Lluch va ser director del setmanari el Temps, també fou locutor de Ràdio 9 i presentador de programes com ara ‘Carta blanca’ o ‘Parle vostè, calle vostè’. Actualment és director d’antena de la televisió autonòmica de Múrcia.

Els tres candidats que han passat a l’última fase s’hauran de sotmetre a una entrevista personal amb el consell rector per a defensar el projecte presentat. Encara no s’ha fixat cap data per a aquesta fase decisiva, però la direcció vol donar el nom definitiu abans d’uns deu dies.

Segons el barem establert, l’entrevista puntuarà un 10% sobre el total. Els mèrits i el currículum puntuaran un 30% i el projecte, un 60%.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb