Tres periodistes amb una carrera llarga són els candidats a dirigir els nous mitjans públics valencians. Tots tres tenen en comú que en un moment o altre de la seva carrera han treballat a l’antiga Radiotelevisió Valenciana.

Empar Marco va treballar de lingüista al començament de RTVV, però també va fer funcions de periodista a Ràdio 9. A banda, ha estat corresponsal de Catalunya Ràdio, el diari Avui i La Vanguardia i actualment és la delegada de TV3 al País Valencià.

Salvador Enguix també va treballar a Ràdio 9 a l’inici i avui és el delegat de La Vanguardia al País Valencià i professor a la Universitat de València.

Josep Ramon Lluch va ser director del setmanari el Temps, també fou locutor de Ràdio 9 i presentador de programes com ara ‘Carta blanca’ o ‘Parle vostè, calle vostè’. Actualment és director d’antena de la televisió autonòmica de Múrcia.

Els tres candidats que han passat a l’última fase s’hauran de sotmetre a una entrevista personal amb el consell rector per a defensar el projecte presentat. Encara no s’ha fixat cap data per a aquesta fase decisiva, però la direcció vol donar el nom definitiu abans d’uns deu dies.

Segons el barem establert, l’entrevista puntuarà un 10% sobre el total. Els mèrits i el currículum puntuaran un 30% i el projecte, un 60%.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb