El poble del president Carles Puigdemont, Amer (Selva), es prepara per boicotar la visita d’avui de Ciutadans. I ho volen fer amb la indiferència. De fet, s’ha anul·lat una botifarrada convocada pels CDR com a protesta per la visita de la formació d’Arrimadas, que ha convocat militants i simpatitzants perquè acompanyin els diputats que s’hi desplaçaran. Les darreres hores, l’ANC d’Amer ha demanat els veïns que facin vida normal, que no facin cas de la provocació de Ciutadans i, sobretot, que omplin els carrers de Barcelona cap al tard.

Al poble de Puigdemont han extremat les precaucions per a evitar qualsevol topada amb Cs, que ha convocat un acte a les 12.00 a la plaça de la Vila. Dues hores després sortiran els autobusos d’Amer cap a Barcelona per assistir a la gran manifestació contra el judici. Aquesta hora calculen que els visitants ja hauran abandonat Amer. En tot cas, el lloc d’on surt l’autobús és allunyat de la plaça de la Vila.

No és el primer acte de provocació del partit d’Arrimadas, que defensa que l’espai públic ‘és de tots’. Fa poques setmanes, i tot i no ser benvinguts, van visitar el poble de la consellera Dolors Bassa, Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Hi van anar per atendre la premsa i més d’un centenar de persones van protestar contra la visita. El coordinador local de Ciutadans, Pere Cuadros, va denunciar el portaveu de la CUP per amenaces. Aquell dia, el regidor de Cs de Blanes Sergio Atalaya va rebre un cop de llauna al nas.

Amb motiu d’aquest acte de Ciutadans, Puigdemont ha volgut recordar a Twitter que la seva vila és hereva ‘d’una llarga tradició de pau, no de conquesta’:

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb