Els treballadors d’Eulen, l’empresa concessionària dels controls de seguretat de l’aeroport de Barcelona, han fet una assemblea avui. I han decidit que el dia 8 de setembre reprendrien la vaga que van suspendre arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Convocaran dues aturades d’una hora cada divendres: al matí, de dos quarts d’onze a dos quarts de dotze; i al vespre, de dos quarts de set a dos quarts de vuit.

L’assemblea de treballadors ho ha decidit per unanimitat, per 115 vots a favor, cap en contra i cap abstenció.

Denuncien que l’empresa ha acomiadat dos treballadors i n’ha sancionats dos més com a represàlia per les aturades de les últimes setmanes als controls de seguretat de l’aeroport.

Pel que fa al l’arbitratge de compliment obligatori, imposat pel govern espanyol, l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez,  ha anunciat que demà presentarien, al Tribunal Suprem, la denuncia en contra del laude que consideren ‘il·legal i abusiu’. Giménez ha dit: ‘Si el laude no inclou aquests acomiadaments i les sancions –que denunciem–, la vaga anirà endavant i podria ser que s’ampliés a més d’un dia i una hora.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.