El comitè d’empresa d’El Periódico ha desconvocat aquesta matinada la vaga després d’arribar a un principi d’acord amb la direcció del diari. L’entesa, que s’haurà de ratificar en assemblea aquesta tarda, inclou una devolució de la rebaixa en els salaris del mes d’abril. La meitat es retornarà aquest mateix divendres i la resta arribarà amb la nòmina del maig. Segons han confirmat fonts sindicals a l’ACN, els primers treballadors han tornat a la feina a les set del matí i, si es ratifica el principi d’acord, el diari sortirà en format paper divendres.

Pel que fa a la retallada en el salari del maig, les parts s’han emplaçat a negociar la fórmula de retorn en els pròxims dies. En cas que no s’arribés a un acord, la direcció s’ha compromès a donar als treballadors dos dies de vacances compensatòries. En aquest cas, els empleats podrien tornar a convocar mobilitzacions.

Amb tot, els efectes de les protestes encara es notaran els pròxims dies en alguns suplements com el ‘Teletodo’ o ‘Oci i cultura’ que, probablement, no sortiran.

A partir d’ara els treballadors i la direcció continuaran la negociació per abordar la situació salarial a partir del mes de juny. Les dues parts han acceptat que sigui el Col·legi d’Advocats de Barcelona qui faci de negociador.

Des de dimarts El Periódico no surt en paper, a causa de la vaga que la plantilla va engegar dilluns. A la protesta s’hi va sumar el diari Sport, que va començar la vaga dilluns i va acabar dimarts.

Les aturades van ser convocades com a mesura de protesta per les retallades salarials i per la possibiltiat que la direcció prepari un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). La vaga va obligar a ajornar la cerimònia del Premi del Català de l’any, que s’havia de celebrar aquest mateix dimarts al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]