Els sindicats d’Aena i Enaire no formalitzaran la vaga a l’espera del resultat de la propera reunió amb l’Estat

  • Confien que el govern espanyol els doni una solució a les seves demandes de millora salarial i augment de plantilla

VilaWeb
Redacció / ACN
30.08.2017 - 17:15
Actualització: 30.08.2017 - 19:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats d’Aena i Enaire han decidit esperar al resultat de la reunió de dijous vinent amb l’Estat i no formalitzar la convocatòria de vaga que ja han anunciat i que suposaria 25 jornades d’aturades a tots els aeroports espanyols a partir del 15 de setembre. Aquest dimarts, representants de CCOO, UGT i USO es van reunir amb el secretari d’Estat d’Infraestructures i Transports i el president d’Aena per buscar una sortida al conflicte.

Els treballadors demanen una paga més anual en concepte de beneficis (al·leguen que han perdut un 8% de poder adquisitiu en els darrers anys) i un augment de plantilla de 700 treballadors. El representant de CCOO, Francisco Casado, ha explicat que han vist ‘receptivitat’ en el secretari d’Estat – que els va demanar uns dies més per buscar una solució – i per això han decidit, unànimement, no formalitzar encara la vaga.

També reclamen que es recuperi part de la plantilla que s’ha perdut per jubilacions i prejubilacions i que els sindicats situen en 250 llocs de treball a Enaire i 450 a Aena. Argumenten que aquestes 700 places garanteixen que tots els aeroports funcionen en les condicions de seguretat adequades. De la mateixa manera, volen que el conveni de les dues empreses es prorrogui fins al 2021 i una millora de les condicions de treball.

El secretari d’Estat ja va oferir dimarts una proposta pel que fa a la plantilla i va detallar que ‘anava més enllà de la taxa de reposició’. Pel que fa a l’augment salarial, cal que el Ministeri d’Hisenda l’autoritzi, ja que, en tractar-se d’una empresa amb majoria de capital públic, els sous es fixen a través dels pressupostos generals. Els treballadors reclamen una paga pels beneficis que genera el grup Aena que, el 2016, van arribar als 1.164 milions d’euros.

Les aturades afectarien tasques com les que desenvolupen els bombers als aeroports, el personal de maniobres a pistes, electricistes, personal d’àrees comercials, seguretat i informàtica i també els empleats que s’encarreguen del manteniment de les torres de control, entre altres tasques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes