Els sanitaris hauran d’acreditar un nivell B2 de català per treballar a Andorra

  • Els professionals sanitaris que ja exerceixen al país no hauran d'acreditar el nivell, però hauran de fer servir el català igualment

VilaWeb
Redacció
02.08.2022 - 16:07
Actualització: 02.08.2022 - 21:39

El projecte de llei que regula les professions titulades de la salut, aprovat pel govern d’Andorra, preveu que el personal sanitari que vulgui treballar a l’estat haurà d’acreditar almenys un nivell lingüístic de B2, amb un diploma oficial emès o reconegut per les autoritats andorranes.

Tanmateix, no caldrà per al personal sanitari que ja hagi estat autoritzat per exercir la professió abans no entri en vigor de la llei i que estigui degudament inscrit al col·legi professional corresponent. Tot i això, hi ha l’obligació de fer servir el català, tal com estableix la llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial. El text també estableix tot un règim sancionador per a les professions, amb multes fins de cinquanta mil euros.

El secretari d’estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha remarcat que el projecte de llei ha estat consensuat amb els representants dels diferents col·legis professionals, amb qui s’han fet unes quantes reunions al llarg de la redacció de la proposta. Així doncs, el text presentat es divideix en dos títols diferenciats: el primer incorpora els aspectes comuns a totes les professions titulades de la Salut relatius als principis generals, els drets i els deures d’aquestes professions i les funcions i responsabilitats dels professionals que les exerceixen. El segon títol estableix les bases sectorials de deu professions –dietistes i nutricionistes, infermers i llevadors, farmacèutics, fisioterapeutes, logopedes, metges, odontòlegs, podòlegs, psicòlegs i tècnics ortopèdics– i en defineix les disposicions específiques en un sol instrument.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any