Amb l’arribada de la primavera el Festival Cabanyal Íntim torna a portar les arts escèniques d’avantguarda a l’interior de les cases i altres espais singulars d’aquest barri marítim de València. Ho farà fins al 28 de maig amb una trentena d’espectacles especialment centrats en els valors socials, propers i que serveixin de punt de trobada, crítica i reflexió col·lectiva. A més el festival d’enguany posa el focus un tema d’especial actualitat: els refugiats i les migracions involuntàries.

Sota aquest tema el Cabanyal Íntim presenta onze estrenes i propostes molt variades: teatre de text, titelles, dansa, poesia, lectures dramatitzades, música en viu… La programació es divideix en diversos sub-apartats com ara la programació nocturna, la de carrer, les peces breus de teatre, els espectacles infantils i les activitats paral·leles, on es fan accions participatives, art de carrer, tallers, videomapping… Tampoc hi falta la ‘performace’, protagonitzada pel Territori Performance que torna a les entranyes del Teatre El Musical com a espai d’experimentació i d’avantguarda escènica.

En el seu afany de potenciar un diàleg entre la cultura escènica emergent i la idiosincràsia del barri del Cabanyal, la seva història i els seus habitants, el festival presenta enguany la seva primera creació pròpia, I tornarem a sopar al carrer. Es tracta d’un espectacle de teatre participatiu coproduït al costat de las Naves i l’Institut Valencià de Cultura que es basa en records, històries i converses dels veïns del barri.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]