professors

El ministre d’Educació francès ha anat a Andorra amb la voluntat de reforçar la presència del sistema educatiu francès, revisar les inversions necessàries i saber les inquietuds dels docents. La visita coincideix amb un període de vaga a França per la reforma de les pensions que també afecta el col·lectiu que exerceix al Principat. La visita de JeanMichel Blanquer a Andorra ha arrencat a primera hora amb una reunió amb el cap de govern, Xavier Espot. No se’n sap el contingut, però de segur que han parlat del reforç de la presència francesa a Andorra mitjançant el sistema educatiu. La voluntat del copríncep i president de la República Francesa, Emmanuel Macron, és revisar les infrastructures que té a Andorra, a més d’escoltar els neguits dels treballadors.

Després de reunir-se amb el cap del govern, la delegació francesa encapçalada pel ministre s’ha desplaçat al Liceu Comte de Foix per visitar les instal·lacions i en acabat a l’escola francesa de Ciutat de Valls. Durant la visita al Liceu, un grup de docents s’ha concentrat al pati per protestar contra la reforma de les pensions prevista pel govern francès. Els professors han exhibit una pancarta amb un missatge de rebuig als plans de l’executiu de Macron que impliquen una rebaixa de l’import de les jubilacions que han de percebre. Alguns dels participants anaven amb la boca tapada.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb