Els Premis Crítica Serra d’Or 2018 han reconegut Mercè Ibarz, Josep Lluís Badal, Teresa d’Arenys, Adrià Pujol i Marc Gil en un acte presidit per l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

A l’apartat de Literatura i Assaig, l’escriptora Mercè Ibarz i el seu assaig L’amic de la Finca Roja, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or 2018 d’Assaig. Ibarz és articulista de VilaWeb i hi escriu una columna cada dissabte.

Al mateix apartat, l’antropòleg i escriptor Adrià Pujol Cruells ha guanyat el Premi Crítica Serra d’Or de Traducció 2018 per L’eclipsi de Georges Perec. L’obra teatral Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents, de Josep Lluís Badal, ha estat guardonada amb el Premi Serra d’Or de Novel·la 2018; mentre que Teresa d’Arenys. Obra poètica (1973-2015), de Teresa d’Arenys, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or de Poesia 2018.

A l’apartat d’Investigació, Marc Gil ha guanyat el Premi Crítica Serra d’Or d’Investigació 2018 en la categoria d’Humanitats per l’obra Barcelona al servei del Nuevo Estado. Depuració de l’Ajuntament durant el primer Franquisme.

L’Institut Català d’Ornitologia ha obtingut el Premi Crítica Serra d’Or d’Investigació 2018 en la categoria d’Altres Ciències per Atles dels ocells nidificants de Barcelona.

A l’apartat de Catalanística 2018, el treball L’ambassadeur de la République des Lettres. Vie et oeuvre de Robert Robert i Casacoberta (1823-1873), de Julien Lanes Marsall, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or.

A l’apartat de Teatre, l’obra de Pau Miró Un tret al cap s’ha emportat el Premi Crítica Serra d’Or en Teatre Català, alhora que l’obra Medusa, de la Virgueria, dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, el Premi Crítica Serra d’Or de Teatre 2018 a l’Espectacle Teatral, mentre que Marta Carrasco, per Perra de Nadie, ha guanyat el Premi Crítica Serra d’Or de Teatre 2018 a l’Aportació Més Interessant.

A l’apartat i Literatura Infantil i Juvenil, el Premi Crítica Serra d’Or Infantil 2018 ha estat per a l’obra I aquí dins, qui hi ha?, amb text de Mar Benegas i il·lustració de Sandra Navarro.

El Premi Crítica Serra d’Or Juvenil 2018 ha recaigut en Una bala per al record, de Maite Carranza; mentre que el Premi Crítica Serra d’Or Coneixements 2018 és per ‘Ports’, de Víctor Medina.

Les obres premiades corresponen a les més destacades publicades el 2017 sense haver-se presentat concurs; en uns guardons sense dotació econòmica que consisteixen en la proclamació del veredicte i l’entrega d’una ‘serreta’ d’or de solapa, que representa la distinció que atorga la revista ‘Serra d’Or’, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb