El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha confirmat que els mossos d’esquadra investiguen la possible relació d’un cotxe cremat a mitjanit a Vidreres amb els atemptats de París. El conseller diu que no es pot donar per bona cap relació amb els atemptats. Però ha confirmat que el cotxe cremat tenia plaques de matrícula de diferents països europeus, quinze telèfons mòbils amb diversos codis PIN i PUK per ser activats i documentació que fa referència a la companyia telefònica francesa SFR. Jané ha demanat que no es relacioni aquest cotxe amb els atemptats si els mossos no ho confirmen.

Vegeu les fotos que ha publicat la ràdio SER:

 

El conseller ha comapregut per explicar els protocols i l’estat d’alerta de seguretat arran dels atemptats de París. Ha explicat que s’intensificaran els controls antiterroristes i ha demanat als ciutadans que siguin comprensius amb aquestes mesures que tan sols es fan per l’interès de tothom. Ha confirmat que l’estat d’alerta és al nivell 4 dels 5 possibles. No ha assegurat que el nivell 5 s’activi perquè és una decisió que s’ha de prendre amb coordinació amb l’estat espanyol.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb