Nombrosos manifestants han tornat a tallar l’avinguda Meridiana de Barcelona aquest vespre contra la sentència del procés, tot i la pressió dels Mossos, per quaranta-tresena nit consecutiva. La nova estratègia consisteix a agrupar-se a Fabra i Puig, com fins ara, i travessar lentament l’avinguda, sense arribar a quedar-s’hi per a evitar l’actuació de la Brimo, però originant un tall a efectes pràctics.

Al principi, la policia només avisava per megafonia que els manifestants no travessessin la Meridana amb el semàfor en vermell. Però finalment han acabat tallant l’avinguda, moment que han aprofitat alguns dels assistents per manifestar-se al mig del carrer i tornar-lo a tallar.

La manifestació s’ha dissolt a tres quarts de nou, quan els Mossos han actuat per fer-ne fora els manifestants. En aquell moment hi hagut empentes i algun cop de porra de la policia. A conseqüència d’això diverses persones han estat ferides lleus. Els assistents han denunciat a les xarxes que un home gran havia hagut de ser traslladat a l’hospital perquè un agent dels Mossos l’havia arrossegat per terra i l’havia ferit.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb