Els impostos i subsidis, poden combatre l’obesitat infantil i la contaminació?

  • Un estudi conclou que implantar mesures fiscals sobre la dieta ajudaria a reduir l’obesitat, un dels principals problemes de salut infantil.

El medi ambient, considerat com el medi social i econòmic en el qual ens desenvolupem, s’ha convertit en un dels principals factors determinants de la salut. I dues etapes del desenvolupament humà són especialment sensibles a aquest factor mediambiental: la infància i la vellesa. El motiu és perquè són dues etapes molt vulnerables als factors externs, en el primer cas perquè es tracta d’una etapa de desenvolupament i creixement, i, en el segon cas, perquè és una etapa de major debilitat i fragilitat.

Alhora, tal i com assenyala l’OMS a diferència de la majoria dels adults, els nens i ancians no decideixen l’entorn on desitgen viure, sinó que aquest els ve imposat pels qui estan a càrrec d’ells. En aquest sentit, és important tenir en compte que tots els esforços destinats a crear un entorn saludable poden redundar significativament en la qualitat de vida d’aquests dos grups de població.

Actuar sobre l’entorn on viuen ancians i nens no implica únicament al reducció de la contaminació de l’aire que els rodeja: significa actuar sobre molts altres factors que influeixen en la seva qualitat de vida tals com el nivell educatiu del seu entorn familiar, els seus hàbits i costums, així com el seu nivell de renda i altres factors socioeconòmics.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any