El comitè de vaga d’Eulen, l’empresa concessionària que s’encarrega dels controls de seguretat a l’aeroport de Barcelona, ha desconvocat la vaga que hi havia prevista pel 8 de setembre, però no ha descartat que hi hagi noves aturades. Dilluns es reuneix l’assemblea de treballadors, però només es podran convocar vagues per fer reivindicacions que no inclogui el laude d’arbitratge d’obligat compliment.

De fet, després de l’entrega del laude dijous el comitè de vaga tenia poc marge per a mantenir la vaga del dia 8. Així mateix, Eulen va explicar ahir que readmetia els dos treballadors acomiadats per haver incomplert els serveis mínims durant Eulen va anunciar ahir que readmetia els dos treballadors acomiadats per haver incomplert els serveis mínims i deixava sense efecte les tres sancions i els dos expedients oberts, unes condicions fixades per l’àrbitre del conflicte, Marcos Peña.

A més, el comitè de vaga ha decidit de recórrer contra el laude al Tribunal Suprem perquè el considera inconstitucional. L’advocat dels treballadors, Leopoldo García Quinteiro, ha assegurat que el conflicte no compleix amb els requisits que la llei recull per a aplicar un laude arbitral. Ha argumentat que no hi ha cap vaga superposada a i que vaga no afecta la ‘marca Espanya’, tal com recull el laude.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]