Els Castellers de Vilafranca han nomenat soci d’honor el conseller d’Afers Estrangers, Raül Romeva. Coincidint amb la diada castellera de Tots Sants, els verds han convidat la dona de Romeva, Diana Riba, per fer-li lliurament d’una camisa i d’un carnet de l’entitat, just el dia abans que es compleixi un any de la primera entrada a presó de Romeva. Tant el cap de colla com el president dels verds han destacat el vincle de Romeva amb el món casteller –és membre dels Castellers de Sant Cugat- i han dit que li han volgut retre homenatge perquè és ‘un pres polític per la injustícia que pateix Catalunya’.

L’acte de nomenament de socis honorífics, que se celebra cada 1 de novembre, també ha reconegut el gestor cultural Jordi Bertran, cap de plaça de la diada castellera de Sant Fèlix des del 2016.

En un piulet, Romeva ha agraït el gest i l’ha acceptat ‘amb el permís dels meus Castellers de Sant Cugat’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb