El Barça donarà suport a les accions en favor del dret a decidir i a l’adhesió al full de ruta de les entitats de la societat civil catalana. Aquests són alguns dels punts que formen el Compromís de País, el document que aquest migdia han signat els candidats a la presidència del Barça, Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa, amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

D’aquesta manera, sigui qui sigui el guanyador a les eleccions del dissabte vinent, el Barça donarà suport a les decisions que prengui el poble català el proper 27-S. A més, el club treballarà per donar suport a les iniciatives de la societat civil en favor de la llengua, la cultura catalana, l’esport català i les seleccions catalanes.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha expressat que ‘la particularitat que fa més fort el Barça és la capacitat d’arrelament al país. La imatge dels candidats compromesos amb el dret a decidir i amb el país fa que el Barça sigui un club encara més poderós’. El president de l’ANC ha insinuat que l’acte d’avui faria tremolar més d’un fora de Catalunya. Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha recordat que ‘la política ho és tot i l’esport, com la cultura, té molt a veure amb la política’. També ha insistit que ‘l’acte d’avui és molt important per nosaltres i pel procés. Junts, guanyarem!’.


Els candidats a la presidència del Barça signen… per fcbarcelona

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb