Els canals 33, Súper3 i 3/24 tornen a emetre a les Illes

El govern balear restitueix les emissions, tallades fa nou mesos durant el govern Bauzá

VilaWeb
Redacció
17.12.2015 - 06:31
Actualització: 17.12.2015 - 07:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els canals 33, Súper 3 i 3/24 tornen a emetre a les Illes Balears a partir d’aquesta matinada, després de gairebé nou mesos de desconnexió per la reordenació de l’espai radioelèctric i la manca de voluntat del govern Bauzá. ‘Els ciutadans de les Illes Balears podran tornar a gaudir d’una oferta televisiva equilibrada. En pocs mesos hem estat capaços d’arbitrar la solució tècnica i fer les passes necessàries per poder veure més programació televisiva en la nostra llengua’, ha dit el vice-president del govern, Biel Barceló.

La recuperació del senyal d’aquests canals de la CCMA és possible gràcies a l’aplicació de l’anomenada ‘multiplexació estatística’ al canal múltiplex de titularitat balear, pel qual fins avui emetien IB3, IB3 HD, TV3 Cat i Canal 4. A partir de demà, al mateix múltiplex s’hi encabirà el senyal del canal Súper 3, del canal 33 i del 3/24. ‘L’augment del nombre de canals es farà mantenint-ne la qualitat, especialment de la televisió pública de les Illes Balears, IB3’, diu el govern balear.

Esperança Camps, consellera de Participació, Transparència i Cultura, ha explicat que aquesta restitució era ‘una manera d’anar completant l’ecosistema comunicatiu en català a les Illes Balears’ i ‘fonamental en el procés de normalització de la nostra llengua’. I ha dit també: ‘És una manera de continuar normalitzant les relacions institucionals amb Catalunya, que mai no s’haurien d’haver trencat.’

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes