La quota cobrada al març als autònoms serà retornada en la segona quinzena de maig, segons la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS). La TGSS ha explicat en una publicació del seu compte de Twitter que actuarà d’ofici en la devolució d’aquestes quotes d’autònoms quan se superposin amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat sense que aquests treballadors hagin de sol·licitar-ho.

En aquest sentit, el president de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA) de l’estat espanyol, Lorenzo Amor, ha indicat que ‘és per coses com aquestes per les quals al març demanàvem la suspensió de la quota’, ja que els autònoms ‘no estan per a donar diners a l’estat i que els hi ho retornin dos mesos més tard’.

A més, ha ressaltat ‘com de fàcil hagués estat fer-ho a l’inrevés’, per la qual cosa espera que aprenguin de l’error i a l’abril ‘suspenguin per a tots i cobrin al juny a qui correspongui pagar’.

Els autònoms van abonar la quota de març malgrat que el dia 17 d’aquest mes començava el període per a sol·licitar la prestació extraordinària per cessament d’activitat.

Fins al 15 d’abril, un total d’1.016.670 treballadors per compte propi ha sol·licitat la prestació extraordinària de cessament d’activitat a les mútues col·laboradores de la Seguretat Social. Segons el Ministeri Inclusió, Seguretat Social i Migracions espanyol, s’han aprovat el 97,3% de les sol·licituds tramitades.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.