Els advocats de Jordi Sànchez, Jordi Pina, i de Jordi Cuixart, Marina Roig, aportaran el documentari sobre els escorcolls del 20-S al departament d’Economia com a prova en el procediment judicial. El documentari -emès ahir a TV3 i produït per Mediapro- recull nombroses imatges sobre les hores que van durar les protestes a la conselleria i també a la seu de la CUP. ‘Reflecteix la realitat del que va passar i evidentment serà d’interès aportar-lo al procediment’, ha manifestat Roig al programa de debat posterior a l’emissió del documentari. Roig reconeix que ja han aportat al jutge Llarena nombroses imatges que els ha fet arribar de manera espontània ciutadans però que el documentari aporta nova informació que volen afegir al procediment. Per la seva banda, Pina ha afirmat que el documentari recull ‘moments molt importants’ per contrarestar el ‘relat dantesc’ que ha fet el jutge instructor del Suprem. També apunten que la cinta és important també per defensar la feina dels Mossos, amb el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana al capdavant. Tots dos estan processats de manera per sedició.

El lletrat de Sànchez ha explicat que ja han aportat algunes de les imatges però que ‘malauradament no ha servit de res’. ‘Ja vam explicar que els primers que van pujar als cotxes van ser periodistes i vam aportar fotografies però el fiscal no va recular’, explica Pina. 

L’advocada de Cuixart ha explicat que la instrucció al Suprem encara no s’ha tancat i, per tant, poden aportar les imatges com a prova. I que, sinó, també poden fer el pas juntament amb l’escrit de la defensa, un cop s’hagi obert ja la fase de judici oral. 

En el documentari s’observen moment com quan Jordi Sànchez va fer de mediador amb la Guàrdia Civil o quan pugen al vehicle policial (després que ho fessin mitjans de comunicació) per demanar que es desconvoqués la manifestació. 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb