Europa Press Diario de Mallorca

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha admès a tràmit l’ampliació de la querella presentada per Europa Press i Diario de Mallorca i els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre contra el jutge del cas Cursach, Miguel Florit, amb la qual van estendre la seva denúncia al fiscal Anticorrupció, Juan Carrau, a qui consideraven inductor de prevaricació i altres delictes.

El Tribunal ha considerat que procedeix l’admissió a tràmit de l’ampliació ‘perquè no es pot descartar que els fets poguessin ser constitutius de delicte’. A més, el TSJIB ha rebutjat el sobreseïment lliure que havia sol·licitat el fiscal cap de les Illes, Bartomeu Barceló, que qualificava la petició de ‘pretemporània’ perquè ‘la investigació dels fets citats es troba en una fase encara embrionària’, sense que s’hagin practicat ‘les mínimes diligències necessàries’.

Europa Press i el Diario de Mallorca es querellen contra el jutge que va ordenar de requisar material pel cas Cursach

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb