La magistrada instructora del Tribunal Superior de Justícia que dirigeix la querella que afecta govern i el president i membres del Govern de la Generalitat, Mercedes Armas, ha demanat al cap de la unitat policial judicial de la Guàrdia Civil, perquè, al més aviat possible, faciliti una llista amb els mitjans de comunicació que han publicat l’anunci del referèndum. A excepció de TV3 i Catalunya Ràdio, que ja han estat advertits.

A continuació se’ls farà una notificació perquè deixin d’inserir publicitat, amb l’advertiment conseqüent de les responsabilitats que podrien incórrer si no s’obeeix.

També sol·licita que s’inhabiliti l’accés a la web garanties.cat, així com la web on es pot omplir el formulari per a fer-se col·laborador del referèndum.

Per una altra banda, i en el mateix escrit, el TSJC ha rebutjat imposar una fiança al president de la Generalitat i als membres del govern. Així ho demanava la fiscalia, que sol·licitava una fiança i l’embargament dels béns per ‘assegurar les seves responsabilitats pecuniàries’ davant un possible delicte de malversació de fons públics. La magistrada, però, evita de moment ordenar aquesta decisió.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]