L’aplec del Remei de Josep Anselm Clavé, la primera sarsuela en català que se’n té coneixement, obre la temporada del Teatre Nacional de Catalunya del 29 de setembre al 2 d’octubre.

L’obra és un bon exponent de la sarsuela a Catalunya, on també rep el nom de teatre líric català, que veu del referent de l’opereta italiana pel que fa a la voluntat d’escenificar obres cantades més assequibles que l’òpera i que recreaven escenes costumistes. Josep Anselm Clavé sobretot va centrar la seva producció musical en el cant coral, a més de ser el fundador dels cors Clavé, el principal referent del moviment associacionista tal com el coneixem avui dia, però L’aplec del remei, a banda de presentar unes melodies amables i molt assequibles, tal com s’estilava en l’època, ha passat a ser considerada la primera obra de teatre líric català. La sarsuela, situada en el context de l’Aplec del remei de Caldes de Montbui, es va estrenar al teatre Liceu el 1858 i es va reestrenar al desaparegut Teatre Odeon de Barcelona el 1864.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu, fent clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb