MÀLAGA, 16 (EUROPA PRESS)

El Patronat de la Fundació Palau de Villalón, que gestiona el Museu Carmen Thyssen de Màlaga, es reunirà aquest dijous per aprovar la dimissió com a membre d’aquest òrgan de Borja Thyssen, fill de la baronessa, i la seva substitució pel seu cosí, Guillermo Cervera.

Unes decisions que s’adoptaran en una sessió extraordinària i urgent del màxim òrgan de la pinacoteca malaguenya, que tindrà lloc a la tarda d’aquest dijous.

El Ple de l’Ajuntament de la capital va aprovar el passat 29 d’abril, amb els vots a favor de l’oposició –Màlaga Ahora, el PSOE, C’s i Màlaga para la Gente– i malgrat la posició en contra de l’equip de govern del PP, instar el Patronat de la Fundació Palau de Villalón de suspendre cautelarment Borja Thyssen com a membre d’aquesta entitat, com a mínim mentre durin els procediments judicials per presumpte frau fiscal en què està immers.

CRÍTIQUES DE BORJA THYSSEN

Arran d’això, Borja Thyssen va enviar una carta en la qual posava el seu càrrec a disposició del Patronat del museu. Una missiva en què lamentava “la menyspreable instrumentalització” feta per determinats grups polítics d'”una sèrie de circumstàncies estrictament personals, que, d’altra banda, són rebatudes per la meva part en seu judicial”.

Per la seva banda, l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, va valorar “la posició col·laboradora” de Borja Thyssen, i va assegurar que “no es crea cap problema” amb la baronessa, amb qui el regidor va parlar directament d’aquest assumpte.

Per al regidor malagueny, “hauria estat millor resoldre aquest assumpte d’una altra manera”, i va opinar, de totes maneres, que “no té més importància”. Així, es va mostrar segur que aquest fet no afectarà la relació amb la baronessa.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.