Suprem

Tal com havia demanat la fiscalia, el Tribunal Suprem espanyol ha declarat ‘causa complexa’ la investigació per rebel·lió que afecta Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i tot el govern. Això voldrà dir que la instrucció s’allargui un any més. Una instrucció convencional té un límit de sis mesos, i en aquest cas, s’havia d’acabar l’1 d’abril. El fet de declarar-se complexa implica una ampliació de dotze mesos més.

Ho ha decidit el jutge Pablo Llarena, després d’escoltar els informes favorables a aquesta ampliació que han fet tant l’advocacia de l’estat espanyol com l’acusació popular exercida per Vox i per la pràctica totalitat de les defenses.

Aquest tomb té un efecte col·lateral per als polítics catalans. El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, va dir que els polítics investigats per rebel·lió podrien ser inhabilitats quan s’hagués acabat la instrucció i el jutge Llarena hagués formalitzat l’acusació contra els investigats.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb