L’Ajuntament de Barcelona fa públics els sous dels directius de TMB

  • Després d'anys de reivindicació del comitè d'empresa, s'ha fet públic que els salaris dels directius dels transports metropolitans es troben entre 100.000 i 135.000 euros

VilaWeb
Redacció
08.08.2016 - 19:04
Actualització: 08.08.2016 - 22:25

Els directors de la xarxa de metro i del bus de Barcelona són els directius de Transports Metropolitans de Barcelona amb el salari més alt del personal directiu de l’empresa. Cobren 135.545 euros bruts l’any, tenint en compte el sou base i els complements retributius fixos i variables, segons que recull el portal transparencia.tmb.cat. El director executiu de l’àrea de màrqueting és l’únic dels vint-i-un directius que no supera els 100.000 euros l’any, en cobra 83.000. Segons la informació publicada, el màxim responsable de l’empresa, el conseller delegat, té un sou de 105.938 euros bruts.

La publicació de la llista de retribucions dels directius de la companyia ha estat una reivindicació ben llarga del comitè d’empresa de TMB aquests últims anys en cada una de les negociacions dels respectius convenis col·lectius. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha destacat: ‘la transparència és una cultura i una manera de fer que ha d’impregnar el conjunt de l’administració pública i al mateix temps promoure el dret d’accés a la informació de la ciutadania.’

A la llista s’informa que el director de l’àrea corporativa de recursos humans té un sou brut de 133.785 euros; el director de l’àrea de comunicació i relacions institucionals, 116.332 euros; el director de l’àrea tècnica de l’autobús, 131.796 euros, i el director de l’àrea tècnica de metro, 133.098 euros, entre més directius.

La informació publicada fa referència no solament a les retribucions, ans especifica el nou organigrama: els càrrecs i les funcions de tots els membres que formen part dels diferents òrgans de govern de la companyia –consell d’administració, conseller delegat, consell executiu i consell directiu.

Aquesta iniciativa s’encamina al ple compliment de la llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i s’emmarca en la voluntat ferma de TMB d’evolucionar en la millora constant de la gestió dels recursos públics. Volen incrementar la cultura de la transparència i de la innovació per tal d’esdevenir una empresa pública de referència. A més, TMB preveu d’actualitzar aviat la informació publicada amb el propòsit de donar encara més detall de la política retributiva de tota la plantilla de l’empresa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor