La ciutat de Reus viurà aquest cap de setmana la celebració del Segon Simposi Internacional FOCS FESTIUS A LA MEDITERRÀNIA, un acte organitzat per l’Associació Cultural CARRUTXA que compta amb la col·laboració de les diverses institucions i que s’inclou dins el programa d’esdeveniments que se celebren amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta aquest 2017 la capital del Baix Camp.

Tres dies d’intensa activitat al voltant del foc, que donen continuïtat al Primer Simposi celebrat a Vic l’any 2016, amb conferències, comunicacions, una munió d’activitats lúdiques complementàries per a tots els gustos i la presentació, el darrer dia, del Calendari de pobles que fan falles i bones pràctiques.

I també us parlarem de l’homenatge al Manelet que s’està coent a la vila de Solsona i que es celebrarà en el transcurs de les properes festes del Corpus, el tercer cap de setmana de juny. Josep Manel Casserras i Solé (el Manelet) va ser un dels més importants constructors d’imatgeria festiva que morí el 30 d’abril de 2015 i que rebrà així el reconeixement de la seva vila natal.

I parlarem d’aplecs, de molts aplecs que ens han fet arribar els seus programes. Per aquest cap de semana els de Mollerussa i El Morell. I pel cap de semana que bé, l’Aplec de Calella, el conegut com a aplec pairal de Catalunya a la seva 90a edició; o el de la Vila de Calaf, que tot just fa la segona; o el tradicional Aplec d’Erola a Hortsavinyà…

Llegir més i escoltar el programa…

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]