El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya acaba d’obrir les portes a Mollerussa en un certamen que exposa gairebé cinc mil llibres. L’eix temàtic d’enguany és ‘L’aparador de les meravelles’ i pretén fer un recorregut pels vuit grans gèneres de la literatura: l’amor, l’aventura, la por, la història, l’humor, la ciència-ficció, el realisme, el misteri i el terror. És l’únic certamen d’aquestes característiques que es fa a Catalunya amb representació de la major part d’editorials dedicades a la literatura infantil i juvenil.

Enguany hi participen setze editorials, en les set mostres que inclou. L’exposició central és el monogràfic dedicat a ‘L’aparador de les meravelles’. També s’hi destaca la titulada ‘Mecanoscrit del segon origen’ en què, amb motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, una trentena d’il·lustradors presenten la seva visió sobre aquest clàssic. Una altra de les exposicions significatives és la que porta per nom ‘Encadena que encadenaràs o el conte del Marc i la pastissera’, una experiència nascuda del projecte Mollerussa Municipi Lector on han participat alumnes des de P3 a batxillerat dels set centres educatius locals que han col·laborat a escriure i il·lustrar un conte.

A banda les exposicions, hi participaran set escriptors. Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, oferiran als més de 3.200 estudiants que és previst que visitin el saló la possibilitat de conèixer de primera mà la feina que fan. Hi haurà els il·lustradors Mercè Galí, l’encarregada de confeccionar el mural que dóna la benvinguda al saló; Xavier Salomó, autor del cartell d’enguany; i Liliana Fortuny, que acompanyarà l’escriptor Jaume Copons, que repeteix de l’any passat. Ricardo Alcántara, Maite Carranza i Núria Pradas completaran el cartell. A més, també hi ha previstes sessions de contes per als infants més petits.

El saló s’arrodoneix amb una vintena d’activitats adreçades al públic familiar, com ara la Marató de Lectura ‘Llegim en veu alta’, titelles, contes, música, teatre i un vermut literari. El certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, i durant la resta de l’horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general. Promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, el saló romandrà obert fins al 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]