Què tenen en comú els amants del rock i els d’un pilar fonamental de la cultura popular catalana com la sardana? A primer cop d’ull, no res més enllà de la passió per la música… però i si us diem que podeu gaudir d’una sardana amb tocs de mites del rock com Queen, Elvis Presley, Mike Jagger, Europe, Rod Taylor o Charlie Parker…., o encara més a prop, de Lax&Busto i l’Elèctrica Dharma?

Aquesta és la proposta musical del desè volum de la col·lecció Sardaxou, impulsada per l’entitat Cobla Contemporània, que difon des de l’any 1995 una manera de fer música del tot innovadora, acceptada àmpliament pels programadors i el públic en general. Es tracta d’una col·lecció de CD, el que s’acaba de presentar és sobre Rock, en què es presenten seleccions de temes en què, mantenint l’estructura de la sardana, s’aporta “una nova manera de gaudir del so i dels instruments de la cobla, un conjunt instrumental únic al món, però amb un toc diferent, en aquest cas, incorporant-hi melodies de cançons de rock de grups del país i internacionals molt coneguts”, explica a Tornaveu en Jeroni Velasco, compositor i un dels impulsors del Sardaxou.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]