La diputada i secretària de Ciutadania del PSPV, Ana Barceló, ha dit que el PP hauria de ser il·legalitzat ‘per males pràctiques’ i ha demanat a l’ex-president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps que deixi el Consell Jurídic Consultiu (CJC). ‘No pot ser que algú assenyalat vetle per la legalitat al País Valencià. Està incapacitat políticament i com a jurista’, ha dit.

Barceló ha fet aquestes declaracions després de saber-se que el presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, havia tramès un escrit indicant que el PP de Camps va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i de les espanyoles del 2008 a l’empresa de la xarxa corrupta Orange Market.

‘Il·legalitzar el PP’
Barceló creu que s’ha d’il·legalitzar el PP pels casos de corrupció en què es troba involucrat. Ha recordat que a l’estat espanyol hi ha 126 persones vinculades al partit que han estat acusats en més de trenta causes obertes. Així mateix, ha dit que el PP havia enganyat els valencians dient que treballaven per dur el País Valencià a l’avantguarda, mentre governaven amb pràctiques corruptes.

A parer de Barceló, l’escrit de Correa deixa pràcticament sense defensa els acusats pel judici pel presumpte finançament il·legal del PP valencià, que comença dilluns, i revela el paper de Camps en la trama: ‘És la baula perduda, la X que fa tants anys que busquem. Camps fins ara ha estat molt apartat del focus, segurament perquè els seus correligionaris no han volgut implicar-li, però ara qui li posa en el focus és el cap de la trama.’

Per Barceló, caldrà que l’ex-cap del Consell i el PP valencià responguin unes quants interrogants: ‘Per què es va permetre que la trama s’instal·lara?, per què es van obrir les portes de l’administració i es va contribuir amb contractes públics a engreixar i beneficiar una empresa privada? La trama corrupta també reportava avantatges per a poder finançar irregularment el PP en les campanyes electorals?’

L’escrit de Correa, segons Barceló, també posa de manifest que es van fer factures falses i es van cometre delictes contra l’Agència Tributària espanyola, perquè es van ocultar diners al fisc.

Ha remarcat que aquestes crítiques són a la gestió de Camps i de la cúpula del PP quan ell n’era el màxim dirigent. ‘Es tracta que no passem pàgina sense saber qui són els responsables de la corrupció, perquè han fet un dany irreparable a l’ètica política i a moltes empreses que no es podien presentar en lliure concurrència als concursos.’

A més, ha animat l’ex-president a defensar-se i explicar-se si se sent atacat. ‘És impossible que no sabera què passava. Nosaltres no som un tribunal, però hem de denunciar que va passar’, ha dit.

Així mateix, ha interpel·lat directament la presidenta actual del PP valencià, Isabel Bonig, perquè expliqui per quina raó es van consentir aquestes pràctiques: ‘No acceptarem que Bonig diga que açò és cosa del passat i que no té res a veure amb ells. La realitat és tossuda i aquest passat es fa present. No ens valen les excuses.’ Barceló ha dit també que potser sense els diners provinents de la corrupció el PP hauria obtingut uns resultats diferents a les eleccions.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb