El PSIB i Més rebaixen el nivell d’exigència de català per a accedir a una plaça pública del sistema sanitari de les Illes

Els interessats hauran d'obtenir el títol requerit en un termini de dos anys

VilaWeb
Redacció
07.02.2018 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El català serà finalment un requisit per a accedir a una plaça pública del sistema sanitari de les Balears, però se n’ha rebaixat el nivell de coneixement. Després de dies de negociacions, PSIB i Més per Mallorca han arribat a un principi d’acord per a aprovar el decret que en fixarà els requisits.

L’acord preveu de reduir el nivell d’exigència de català respecte de les intencions inicials. Si fins ara Més per Mallorca volia que es demanés el nivell intermedi, el B2 per a metges i infermers i el B1 per a categories inferiors, ara –a proposta del PSIB– accepta que es rebaixi un esglaó l’exigència. Els partits de govern han acordat que per a metges i infermers només calgui el B1 –l’elemental– i l’A2 –el bàsic– per a la resta de professionals. I en tots dos casos es donarà un termini de dos anys perquè els professionals puguin acreditar que tenen el nivell.

Això vol dir que els interessats a accedir a una plaça pública del sistema de Salut de les Illes podran presentar-s’hi sense la titulació de català (ningú no quedarà fora de les proves pel fet de no tenir el certificat exigit), però l’hauran d’obtenir en un termini de dos anys.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes