La Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC) organitza el primer campionat oficial d’aquest joc fora dels Països Catalans, concretament a França. El primer Festival Internacional de Scrabble en Català serà a Le Grand Palais, de Lilla, el mateix lloc on l’organisme Mindsports International ha preparat el campionat mundial. El cap de setmana triat per a les proves en català serà el del 27 i el 28 d’agost: el dissabte es disputarà un campionat clàssic i el diumenge, un torneig de duplicades.

La FISC ha rebut el suport de la Plataforma per la Llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, Scrabble Escolar i Mattel. La inscripció per a participar-hi costa vint euros i, si és per a tots dos dies, trenta. Per registrar-s’hi, cal entrar a la pàgina web de Mindsports.

El cartell del primer Festival Internacional de Scrabble en Català
El cartell del primer Festival Internacional de Scrabble en Català

Format de competició
El campionat de scrabble clàssic (27 d’agost) constarà de sis rondes, tres al matí i tres a la tarda. Cada ronda tindrà una durada d’una hora. S’hi farà servir el sistema Swiss per a emparellar els jugadors. El campionat de duplicat constarà de dues partides, una al matí i una a la tarda. Cada partida tindrà durarà dues hores, si fa no fa. Ambdós torneigs són oberts a tothom i aniran precedits d’explicacions del reglament.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb