El president de Cecot, Antoni Abad, ha anunciat la seva presentació per a la candidatura a la presidència de Foment del Treball, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. La junta directiva de la patronal catalana, en una sessió ordinària del passat 30 de novembre, ha donat suport unànimement a aquesta candidatura, després d’elevar-se la proposta des del comitè executiu de l’organisme egarenc.

Ha defensat aquesta presentació per ‘recuperar el paper central que li correspon en el debat públic referent a temes econòmics i empresarials’ i perquè sigui, ha subratllat, realment representativa de tot l’empresariat català.

Abad ha definit que les companyies assisteixen com a ‘espectadores de luxe’ a debats públics com la fiscalitat empresarial, la col·laboració administració-empresa, la falta d’inversions reals en infraestructures productives, el debat energètic i la formació professional, entre d’altres; per aquesta raó, ha considerat imprescindible que s’impulsin aquests debats amb la participació de tots els interlocutors socials afectats.

El president de l’organisme egarenc ha explicat que ‘cal obrir més l’entitat i donar espai a la participació de tots aquells que vulguin aportar idees i projectes que siguin beneficiosos’ per a les societats, subratllant que les estructurals verticals han estat abandonades, ineficients i ineficaces, i apostant per horitzontals i xarxes que projectin les empreses cap al futur.

Expulsió de CECOT?
L’anunci d’Abad coincideix amb la informació publicada pel diari Ara segons la qual la junta directiva de Foment del Treball votarà dilluns que ve si expulsa Cecot, la patronal amb seu a Terrassa presidida per Antoni Abad, de la confederació.

El conflicte entre les dues organitzacions dura més d’un any perquè la confederació considera que la patronal vallesana s’ha expandit més enllà del seu territori de referència, i el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, ha decidit plantejar l’expulsió la setmana que ve als seus òrgans de govern (el comitè executiu, la junta i l’assemblea).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.