president

Picabaralla entre barons socialistes. El president de Castella – la Manxa, Emiliano García-Page, ha criticat Ximo Puig, que va avançar les eleccions valencianes per fer-les coincidir amb les espanyoles. García-Page ha explicat que ell no hauria pres aquesta decisió encara que l’estatut manxec li ho permetés, perquè, del seu punt de vista, ‘no s’ha de barrejar el debat’ entre l’una convocatòria i l’altra. Els electors –diu– han de jutjar els seus dirigents per l’àmbit que han estat escollits. Com a exemple ha explicat que ell discutirà amb els altres candidats a la presidència de Castella ‘i no amb Quim Torra’. Un exemple que no és pas gratuït.

La resposta de Puig ha estat concisa, per a evitar polèmiques estèrils, i s’ha limitat a explicar que ell només discutirà d’una cosa amb Garcia-Page: ‘del transvasament Tejo-Segura, que intenta boicotar, per defensar els regants d’Alacant’. El president ha recordat que el País Valencià és una autonomia ‘de primera’ i que pot decidir el seu calendari electoral, ‘un anhel d’ençà dels temps de la transició que ara hem aconseguit de plasmar’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb