El grup del PP a la Diputació de València ha provocat avui un autèntic incendi polític quan ha votat contra el pressupost de l’estat espanyol, presentat per Mariano Rajoy. El Partit Popular ha anunciat immediatament des de la seu de Madrid que desautoritzava la votació, sense explicar quin efecte tenia aquesta desautorització.

A la Diputació de València, el PP ha votat una moció presentada per les quatre formacions que integren el govern –PSOE, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida– i també per Ciutadans. La moció expressa el rebuig dels valencians al pressupost estatal i exigeix un tracte just en el finançament del País Valencià.

Fa un mes el PP, a les Corts Valencianes, es va afegir a la declaració institucional de rebuig al pressupost espanyol. La decisió va causar una gran sorpresa a Madrid i enuig a Madrid. Arran d’aquella polèmica, el PP es va retirar de l’acte que el 25 d’abril va congregar els diputats valencians de les corts i els del parlament espanyol per reclamar millores del finançament.

Fonts del PP han expressat aquesta vesprada irritació perquè consideren que la votació del PP a la Diputació de València és ‘un error reiterat que no porta enlloc’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.