El Partit Popular de Madrid hauria aportat fons d’origen irregular a la campanya electoral de Mariano Rajoy del 2008: els últims comicis que va perdre contra José Luis Rodríguez Zapatero. Segons publica El Confidencial, el jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco hauria trobat indicis d’aquest finançament il·legal en una peça separada del cas Púnica que investiga les finances del PP madrileny, en aquell moment dirigit per Esperanza Aguirre.

El magistrat ha aixecat el secret de sumari sobre aquesta peça separada i ha fet arribar la documentació pertinent al seu company José de la Mata, que actualment investiga l’anomenada caixa B de Gènova en el cas dels papers de Bárcenas.

La contribució que el PP de Madrid va aportar a la seva matriu rondaria el milió d’euros. Una xifra menor a les destinades a les eleccions municipals del 2007 i 2011, que també estan sent investigades.

El Confidencial aporta diverses notes que demostren la caixa b del PP madrileny en diverses eleccions. Totes elles atribuïbles al gerent del partit, Beltrán Gutiérrez. Els diners provindrien de desviaments de fons de l’administració i donacions il·legals d’empreses a canvi d’obra pública.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]