El PP ha presentat una esmena al congrés espanyol per a prohibir que cap govern espanyol pugui indultar condemnats per rebel·lió, sedició i traïció, precisament els delictes pels quals són investigats Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, el govern de Carles Puigdemont, l’ex-presidenta del parlament Carme Forcadell i els ex-membres de la mesa.

És una de les esmenes que el PP ha registrat avui a la proposició de llei que va presentar el PSOE per modificar la llei d’indult vigent, que data del 1870, per prohibir els indults en casos de violència de gènere i de corrupció per part de funcionaris públics.

En les esmenes, el PP fa seves les excepcions a l’indult que recollia la llei vigent (casos de reincidència o quan la sentència no és ferma) i les proposades pel PSOE, però aprofita l’avinentesa per a afegir-hi aquests delictes i també els penats per homicidi, terrorisme, genocidi i delictes de lesa humanitat, delictes contra la corona, tràfic de dones, finançament il·legal dels partits i corrupció.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb