La majoria d’esquerres de les Corts Valencianes rebutjaran avui les 1.017 propostes del PP en el Debat de Política General. El PSPV, Compromís i Podem han criticat que els conservadors han fet propostes ‘a pes’, mentre que el PP defensa que són fruit d’un treball ‘comarca a comarca’ després de reunir-se amb batlles i càrrecs del partit.

El síndic del PSPV, Manolo Mata, la diputada de Compromís Mireia Mollà i el diputat de Podem César Jiménez, han estat els encarregats d’anunciar-ho. Mata ha assegurat que el PP surt de la racionalitat en presentar més de mil propostes. Mollà també ha assegurat que el PP vulnera el reglament de les Corts perquè hi ha moltes propostes que s’han de debatre en fòrums, comissions i plens ordinaris, atès que la normativa recull que el debat ha de cenyir-se a les que planteja el president de la Generalitat. Per la seva banda, Jiménez ha recriminat al PP que ‘bloqui’ el debat.

Per la seva banda, Ciutadans ha anunciat que s’abstindrà de totes les propostes del PP i les ha titllades de ‘vaga a la japonesa’ i d”insult’ a les Corts, als funcionaris de la cambra i al Consell. La síndica, Mari Carmen Sánchez, ha reclamat que el debat tingui unes condicions dignes perquè sigui sostenible i real, i ha coincidit amb els grups d’esquerres en criticar les propostes ‘a pes’ del PP.

Així doncs, el grup conservador no ha aconseguit ni tan sols el suport de Ciutadans i quedarà avui completament aïllat a les Corts votant les seves propostes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.