El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, ha exigit avui al president de la Generalitat que sigui ‘valent’ i que vagi al Congrés espanyol a exposar els seus plantejaments ‘sense condicions’. Martínez-Maíllo també s’ha referit a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum que podria servir per posar sobre la taula la pregunta i la data de la consulta: ‘No sabem quina serà la pregunta, però ells sí saben quina serà la resposta perquè l’hem expressada per activa i per passiva durant molt de temps’.

El dirigent popular Fernando Martínez Maíllo ha fet aquestes manifestacions en conferència de premsa a la seu del Partit Popular a Madrid després de la reunió de la direcció de la formació. Ha assegurat que Puigdemont ha rebut ‘el no al referèndum’ en ‘moltes llengües i idiomes’ i des de ‘moltes institucions europees com el Consell d’Europa’. ‘Els diem als espanyols que la resposta del govern d’Espanya és que no hi haurà referèndum a Catalunya i l’estat té prou mecanismes per garantir-ho’, ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, el coordinador general del PP ha insistit en demanar al president que accepti la invitació de Rajoy per anar a les corts espanyoles: ‘No passa res, es pot anar a debatre al parlament espanyol, a parlar i a exposar el seu pla, que és perfectament legítim que el plantegi en seu parlamentària i també li demanem que escolti a la seu de la sobirania nacional’. Segons Maíllo, ‘és bo, sa i democràtic que Puigdemont vagi a debatre al Congrés dels Diputats’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]