Featured Video Play Icon

Una de les imatges dels atemptats a París és la que va protagonitzar l’endemà mateix un pianista prop de la sala de concerts Bataclan, on poques hores abans havien estat assassinades vuitanta-nou persones. Allà mateix va tocar la cançó ‘Imagine’ de John Lennon i quan va acabar, va desaparèixer. Ara, una setmana després, la publicació Street Press l’ha entrevistat.

Es diu Davide Martello, va néixer a Alemanya fa trenta-quatre anys i es considera ‘pianista de carrer’. Tan bon punt es va assabentar dels atacs a París, va carregar el seu piano artesà al remolc del cotxe i va recórrer els 750 quilòmetres que hi ha de casa seva al Bataclan. En recorda els carrers deserts i l’estat de xoc de la ciutat. De fet, explica que tan bon punt va acabar de tocar va haver de tornar a casa per la profunda impressió que li van causar els atemptats.

Martello també comenta que no és l’única vegada que ha fet una acció així. De fet, segueix una filosofia de vida que parteix de la infantesa, quan sentir un piano el calmava. Amb el seu piano fet a peces i adequadament adaptat a les seves necessitats (incorpora un sistema per a escalfar-se els dits i tot), des del 2013 ha tocat a la revolta de la plaça de Taksim d’Istambul, a la plaça Maidan de Kíev i fins i tot a Donetsk, en plena guerra entre l’exèrcit ucraïnès i les milícies pro russes. També va intentar de posar pau amb la música entre afeccionats radicals de Colònia l’octubre passat i davant la redacció de Charlie Hebdo a París, al gener.

Tota aquesta activitat li ha valgut el reconeixement del parlament europeu.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.