Fotografia: Joseph Eid

Durant tota aquesta setmana i fins dissabte el fotoperiodisme envaeix València de la mà del festival PhotoOn. El certamen d’enguany centra la mirada en aquelles persones que no poden fugir de la guerra i continuen vivint en països en conflicte. Un altre dels punts destacats del festival és la voluntat d’acostar-se a nous públics i treure el fotoperiodisme al carrer.

Si en la passada edició, PhotOn Festival posava l’accent en la situació dels refugiats i la migració en el Mediterrani, ara s’endinsa en la realitat quotidiana d’aquelles persones que no tenen diners ni mitjans per a fugir de la guerra i continuen vivint en països en conflicte. Com són les seves vides i com ha canviat el seu entorn seran objecte de la mostra ‘Els que es queden’ i de les conferències de la fotògrafa Natalia Sancha i el fotògraf libanès Joseph Eid, autor de la imatge de l’home sirià escoltant el gramòfon que ha donat la volta al món per la seva cruesa.

La programació compta amb diverses projeccions a La Nau, on es poden veure els les obres guanyadores dels premis Lens, del Magnum Photography Awards, els finalistes de la beca PhotOn 2017 o el treball ‘Nexes, Noves mirades en la fotografia documental europea’, un projecte de l’European Network of Master Studies in Photography en el qual col·laboren estudiants de màsters europeus de fotografia. A Octubre Centre de Cultura Contemporània, que enguany s’incorpora com a seu del festival, s’hi pot veure l’exposició ‘Etiòpia’, obra del Premi Nacional de Fotografia Juan Manuel Castro Prieto.

En aquesta edició, el PhotOn Festival s’acosta més la ciutadania i busca atreure a nous perfils amb propostes urbanes. D’una banda, es fa un homenatge al fotògraf valencià Joaquín Collado i les seves instantànies sobre la València dels anys 70 que es poden veure en vint marquesines d’autobús. Amb la mateixa filosofia, la xarxa de metro mostra el treball del col·lectiu ‘Home’, un seguit d’imatges de gran format seleccionades en el Photometria Festival de Ioaanina (Grècia), en el qual 25 fotògrafs reflexionen sobre el concepte de casa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]