Marta Senserrich, portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), ha retret a ERC el contingut de la carta d’Oriol Junqueras amb un piulet. ‘El 1r d’octubre va ser mèrit de tothom, aquest és l’esperit que hem de preservar’, ha respost.

A més, ha recordat que hi ha persones d’arreu que ho paguen amb la repressió, la presó i l’exili. Considera que ningú no pot atribuir-se’l exclusivament ni segrestar ‘un esforç col·lectiu enorme’ com aquest.

Marta Pascal s’afegeix a les crítiques

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, s’ha fet ressò de l’opinió de la seva companya de partit amb un altre piulet: ‘Per la gent que va ser apallissada, pels qui van dormir a les escoles, pels qui van guardar les urnes, pels qui van exposar-se al perill, pels qui van lluitar per la democràcia… l’1-O és patrimoni de tots!’

Les paraules d’Oriol Junqueras des de la presó

Oriol Junqueras ha escrit una carta a la militància del seu partit per a la conferència que debat la ponència estratègica amb vista als anys vinents. Una de les parts més polèmiques ha estat: ‘Cap partit, cap, ha donat tant per arribar fins aquí, per la llibertat. I cap n’està pagant un preu tan alt’. Alhora ha afirmat que ERC ‘es va haver de carregar a l’esquena’ la feina i la responsabilitat el juliol per ‘salvar’ el referèndum del primer d’octubre.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb