El parlament tanca sessions sense signar les actes amb el vot delegat de Lluís Puig

  • Borràs comptava el vot delegat del diputat de Junts, però no sortia al panell per no implicar funcionaris

VilaWeb
ACN
01.08.2022 - 10:39
Actualització: 01.08.2022 - 16:32

El Parlament de Catalunya ha tancat el període ordinari de sessions sense signar l’acta dels plens en què es va comptar verbalment el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig. Segons la resposta de la cambra catalana a una petició d’informació de l’ACN, els serveis del parlament “encara no disposen del document de l’acta del ple del 6 i 7 de juliol signat pel secretari, ni amb el vist-i-plau del president, ni aprovat”. Així ho diu la resposta del 29 de juliol, últim dia hàbil del període ordinari de sessions. El ple del 6 i 7 de juliol va ser el primer en què la presidenta del parlament d’aleshores, Laura Borràs, va comptar verbalment el vot delegat, però sense que sortís al panell per no implicar funcionaris.

Ara cal veure com es reflecteix en les actes dels plens aquesta fórmula, acordada pels membres independentistes de la mesa per fer front a la decisió del Tribunal Constitucional espanyol (TC) de notificar al parlament l’anul·lació de la delegació de vot de Lluís Puig.

Segons l’article 82 del reglament del parlament, s’ha d’aixecar acta de les sessions del ple i de les comissions, que han d’incloure el sentit del vot de cada grup parlamentari. A més, també especifica que les actes han de ser signades per un dels secretaris, tenir el vist-i-plau del president i deixar-les a disposició dels diputats per si hi ha alguna reclamació. Si no hi ha cap reclamació sobre el contingut, s’entén que l’acta és aprovada. I, en cas contrari, s’ha de sotmetre a la decisió del ple en la sessió següent.

Després de la suspensió de Borràs de dijous passat, ella no serà l’encarregada de donar el vist-i-plau a les actes dels plens. Si no hi ha canvis, qui haurà de prendre la decisió serà la vice-presidenta primera del parlament, Alba Vergés, que d’ençà de divendres passat la substitueix en el càrrec. Borràs, tanmateix, ha explicat en una piulada que aquest matí ha signat les reconsideracions amb relació al vot i la participació de Puig, i que una vegada el secretari que les bloca les signi, ella també ho farà. “Jo comptava amb el vot i el signaré, com vaig fer amb l’admissió de Pau Juvillà“, ha puntualitzat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any