El Parlament Europeu ha sancionat l’eurodiputat ultra polonès Janusz Korwin-Mikke amb 30 dies sense dietes, 10 dies de suspensió de les activitats parlamentàries i un any de prohibició de representar pels seus comentaris masclistes. Segons ha indicat la cambra, la sanció és la més severa que s’ha aplicat mai, “no té precedents”. Korwin-Mikke va assegurar en un debat al plenari que les dones han de cobrar menys que els homes perquè són “més dèbils i menys intel·ligents”.

El president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, ha anunciat aquest dimecres la sanció assegurant que no tolerarà “aquest tipus de comportament” d’algú que “ha de representar els europeus amb la dignitat apropiada”.

La dieta diària del Parlament Europeu pels eurodiputats és d’uns 300 euros, el que implica que Korwin-Mikke deixarà d’ingressar uns 9.000 euros amb la sanció de 30 dies sense dietes.

No és la primera vegada que l’ultra polonès Korwin-Mikke és sancionat pel Parlament Europeu. La cambra ja el va suspendre 10 dies del càrrec i li va imposar una multa d’uns 3.000 euros després que fes la salutació feixista al ple.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]