El parlament britànic ha aprovat definitivament la llei del Brexit i el Regne Unit farà efectiva la sortida de la Unió Europea el 31 de gener. L’àmplia victòria de Boris Jonhson a les eleccions de dijous passat ha permès que el pla del primer ministre vagi endavant. Johnson ha aconseguit el seu objectiu després de gairebé un any d’intents infructuosos.

El parlament havia vetat la llei des del 15 de gener passat, quan l’ex-primera ministra Theresa May va sotmetre a votació a Westminster l’acord entre el seu govern i les institucions europees. El Brexit va prorrogar-se primer del 29 de març al 31 d’octubre, i finalment fins al 31 de gener, atesa la incapacitat d’aprovar la llei a la Cambra dels Comuns.

La llei s’ha aprovat amb 358 vots a favor i 234 en contra i afronta ara la recta final, amb la votació a la Cambra dels Lords.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb