El parlament ha aprovat avui la llei d’universalització de l’assistència sanitària amb els vots de Junts pel Sí, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. El PP hi ha votat en contra i C’s s’ha abstingut. La nova norma permetrà que els immigrants sense papers puguin anar a urgències sense haver de pagar pel servei, igual que la resta de ciutadans.

L’Institut Català de la Salut finançarà l’atenció sanitària als immigrants sense papers, que només hauran de demostrar que són empadronats a Catalunya. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha destacat que amb aquesta llei es restaura la universalitat perduda, en al·lusió al decret que va aprovar el 2012 el govern espanyol que deixava sense cobertura gratuïta les persones immigrades en situació irregular.

La diputada del PP Marisa Xandri ha argumentat que el seu grup hi ha votat en contra perquè la sanitat pública no és universal en la majoria de països europeus i ha dit que cal ‘prioritzar’ un servei sanitari de qualitat: ‘La justícia consisteix a donar a cadascú el que és seu, no menys, però tampoc més perquè seria treure-li als catalans’, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]