BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha comprat un conjunt de 200 fotografies d’Oriol Maspons, a qui li dedicarà una gran exposició antològica el 2019, ha informat aquest dimarts el museu en un comunicat.

Una donació de la Fundació Nando i Elsa Peretti ha permès la citada compra d’instantànies de les diferents etapes del fotògraf barceloní als hereus de l’artista.

Les fotos han estat seleccionades entre les obres de l’arxiu que el fotògraf va dipositar en el MNAC el 2010, i després d’aconseguir un acord amb la família del fotògraf.

La col·lecció d’obres de Maspons que conserva el MNAC està formada per més de 7.000 fotografies sobre paper, realitzades entre els anys 1950 i finals del 1980, a més de negatius i diferents materials fotogràfics.

TREBALLS MÉS DESTACATS

Entre els treballs més destacats, figuren els realitzats per a les revistes ‘Interview’, ‘l’Oeil’ i ‘Paris Match’, així com imatges que il·lustren e ls tres llibres de la sèrie ‘Palabra e imagen’ publicats por Tusquets: ‘Poeta en Nueva York’, de Federico García Lorca; ‘La caza de la perdiz’, de Miquel Delibes, i ‘Toreo de Salón’, de Camilo José Cela.

La del 2019 serà la segona exposició dedicada al fotògraf, perquè el 1998 el MNAC va acollir la retrospectiva ‘Oriol Maspons, l’instant perdut’, ha recordat el museu.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]