El jutjat social número 15 de Barcelona ha condemnat el futbolista brasiler Neymar Jr a pagar al Barça prop de 6,8 milions d’euros per incompliment de contracte, i ha desestimat les pretensions de l’actual jugador del PSG contra el club barceloní. Al setembre es va celebrar el judici per la doble demanda en relació a un suposat pagament que el club deu al futbolista. La defensa del futbolista pot presentar ara un recurs contra la sentència al TSJC.

Neymar reclamava al club 43 milions d’euros bruts que completarien la prima pactada l’estiu del 2016 i no cobrada des que l’estiu del 2017 va marxar al club de París, mentre que el Barça creu que el jugador li deu uns 23 milions d’euros cobrats indegudament d’una prima per renovar el contracte el 2016.

Neymar va signar el desembre del 2015 un acord marc per renovar i ampliar el contracte. El juliol del 2016 es va signar el nou contracte, per cinc anys, fins el juny del 2021 amb una possible ampliació al 2022. Com que en el primer contracte hi havia hagut problemes fiscals, que el Barça va admetre davant d’Hisenda, el jugador va demanar un increment de la fitxa de 5 a 33 milions per compensar aquesta pèrdua, i també es va apujar la clàusula de rescissió dels 190 fins els 222 milions. A banda, el pare i representant del jugador va demanar una prima de renovació. Inicialment havien demanat 95 milions, però el Barça va aconseguir rebaixar-la a 64 milions d’euros bruts i pagar-la en dues anualitats, el juliol del 2016 i el juliol del 2017.

El 31 de juliol del 2016 el club va pagar 20,75 milions com a primer pagament. El 31 de juliol del 2017 el Barça, davant dels rumors de la possible marxa de Neymar, va dipositar els 43 milions restants davant de notari i amb la condició que el jugador es comprometés a complir tot el seu contracte. Dos dies després, el brasiler va pagar la clàusula de rescissió i va marxar al PSG.

La discussió jurídica versa sobre el fet de si aquesta prima de renovació formava part del salari del jugador, com defensa el club, i per tant només es pot cobrar la part proporcional que s’ha complert del contracte o fins i tot només si es compleix sencer com a premi a la fidelitat, o si és un pagament a banda del salari i només en concepte de prima per acceptar un allargament del contracte, com assegura el jugador. De fet, els advocats de Neymar asseguraven que simplement era un ‘incentiu’ per renovar el contracte, com el 2013 ja es va incloure una clàusula semblant de 8,5 milions.

Si Neymar hagués tornat al Barça aquest estiu passat –el club va estar negociant la seva tornada durant setmanes amb el PSG– molt probablement hauria retirat la demanda, però, en no ser així, el procés ha seguit el seu curs fins ara. Es va intentar negociar fins l’últim moment, però no es va arribar a cap acord.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.