Què tenen a veure les Balears amb el fitness? I la Bíblia amb el setge de Barcelona del 1714? Doncs tot està relacionat amb un joc, el tir amb fona. Les Illes Balears es divideixen en dos: les Pitiüses, les illes petites i les Gimnèsies les illes grans de Mallorca i Menorca. El nom ve del grec gymnos que vol dir nu. Ara hi veieu la relació?

Un dels herois bíblics és el rei David, aquell menut vailet amb un cop de fona, llançat amb gran mestratge derrota al gegant Goliat. Els habitants de les Balears eren grans disparadors de fona, cartaginesos i romans els contractaven com a mercedaris, de fet en Juli Cèsar duia a les seves legions foners baleàrics com a tropes lleugeres per la seva precisió en els llançaments d’un projectils de plom en forma d’aglà i que a les seves fones eren terribles per a les tropes enemigues. Ja s’apropa la segona relació.

Llegir més

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]