Els grups parlamentaris de les Illes, en una reunió conjunta, han recuperat el consens per a reclamar a Madrid el nou Règim Especial, conegut com a REB, que inclou una tarifa plana de trenta euros per als vols entre illes. Tots els partits han decidit tornar a presentar la Proposició de Llei aprovada a la cambra que va ser vetada aquesta setmana per la Mesa del Congrés espanyol, a instàncies del govern espanyol. La negativa va tirar endavant amb els vots de PP i C’s.

La nova versió del REB té algun lleu retoc, però l’essència és la mateixa. Segons el PSIB, els grups han fet ‘tabula rasa’ i han decidit mirar cap endavant. El vet va esberlar la unitat parlamentària, ja que el govern i part de l’oposició van acusar PP i C’s de tenir dues ànimes: una d’illenca i una de molt diferent a Madrid. Només el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, s’ha desmarcat de la resta de representants i ha continuat parlant de la ‘traïció’ pel doble joc de PP i C’s.

Reunions amb De la Serna i Rajoy
A la mateixa reunió, els partits han decidit sol·licitar, per separat, una trobada amb el ministre de Foment espanyol, Íñigo De la Serna, per fer-li entendre la necessitat del nou REB. A més, la presidenta de les Illes, Francina Armengol, ha demanat mitjançant una carta una reunió amb Mariano Rajoy.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]